Foto's gemaakt door Wildpix mei 2014
 
FANTASTISCHE VOGELPRACHT IN HONGARIJE
EEN NIEUWE TESTREIS MET NIEUWE MOGELIJKHEDEN
 
We hebben vorig jaar door omstandigheden de samenwerking met de gids ter plaatse moet stoppen omdat hij jammer genoeg ons vertrouwen erg beschaamd had. Maar stonden erop u deze mooie reis terug aan te kunnen bieden.
 
NU ZIJN WE TERUG MET NOG MOOIERE KANSEN!
We hebben afgelopen winter erg hard gewerkt om u dus deze nieuwe kansen te kunnen bieden in onze mooie regio. Na intensief zoeken, hebben we nieuwe plekken gevonden die veelbelovend bleken qua soorten en fotomogelijkheden. We maakten goede afspraken met zowel terreineigenaren als aannemers, en begonnen aan onze hutten te bouwen. Nu zijn we klaar om fotografen te ontvangen voor een testjaar. 
 
DE NIEUWE HUTTEN
U kent vast het hoge niveau van de Han Bouwmeester fotohutten. Dat hebben we nu dus ook in Hongarije in de omgeving van Puszta Eldorado! We hebben onze nieuwe hutten kunnen plaatsen op veelbelovende plekken.  

   

 
DE ARENDHUT 
Opgezet voor: Keizerarend, Zeearend, Buizerd, Vos, Otter, Steltlopers en Eenden. 
 
In het midden van de velden hebben we een grote 3 persoons-hut, gelegen in grasland aan de rand van een waterplas. Ze is ingepakt met hooibalen en ziet er in het landschap dus heel normaal uit, dat is ook voor de dieren minder afschrikkend. Op 300m van de hut is zowel een nest van Keizerarend als een nest van Zeearend, dit is echt uniek! De kans dat deze dus voor de hut komen, of bij de plas komen jagen is dus groot.
 
 
Er wordt volledig legaal en vergund met voer gewerkt, meestal vis of slachtafval. Aan de rand van de plas zijn ontelbare sporen van zoogdieren, met zekerheid Vos. Er werd ons ook melding gemaakt van Jakhals, Otter, Wilde Kat en Wasbeerhond maar dat is onzeker. Er zijn ook veel Reeën in de weilanden rond de hut. 
De plas is de enige natte plaats in de omgeving dus trekt dit veel dieren aan. Er zitten veel eenden en steltlopers die ook mooi voor de hut kunnen komen. In het voorjaar kan dat altijd verrassingen opleveren. 
 
De ruime hut is uitgerust met spiegelglas op zitniveau EN op grondniveau, 2 standpunten dus. Er is geruisloze ventilatie voorzien, goed zitcomfort, dekens, toilet en verwarming op gas.  U wordt met de 4X4 gebracht tot aan de hut. Bedoeling is dat u deze hut gebruikt van donker tot donker, dit om arenden in de buurt niet af te schrikken. 
 
 
 
DE BOSHUT 
Opgezet voor: Wielewaal, Syrische bonte specht, Draaihals, Boomvalk, Scharrelaar, Bosvogels  
 
Op wandelafstand van de logies is er een erg mooie drinkhut gezet in een bosomgeving. Een heel grote waterbak van 3x4m met een mooi achtergrond van riet en groen. En natuurlijk een ruime tophut met spiegelglas.  Het bos waar dit staat krioelt van de Spechten, Wielewalen en Draaihalzen. Deze moeten dus vroeg of laat aan de waterbak komen. Natuurlijk zijn ook hier mooie takken en stammen voorzien om uw setting optimaal te maken. 
 
WEER EEN HBN PRIMEUR: UNIEKE VERPLAATSBARE HUT!
Deze hut is gebouwd op rails en zo dus verschuifbaar naar voor of achter naargelang de lens die uw meeneemt. Alvorens in de hut te gaan bepaalt u de ideale afstand en zet de hut zoals u wenst. Zo kunnen dus fotografen met 600mm of 300mm allemaal perfecte foto's maken, gewoon even de hut dichter of verder zetten. Uiteraard niet meer wanneer u er in zit. Uniek toch?! 
 
 
 
DE BIJENETERWAND EN HOPPEN 
Opgezet voor: Bijeneters en Hoppen 
 
Vlakbij Puszta Eldorado is een indrukwekkende Bijeneterwand waar we dit jaar nog met mobiele hut gaan werken, maar naar volgend jaar willen we daar een vaste hut. Vanuit de mobiele hut werkt het ook prima. U kan er mooie Bijeneter shots maken. Ook rondom het terrein hebben we allerlei nestkasten voor Hoppen geplaatst dus ook daar gaan we met mobiele hutjes of tenten werken. Hiervan hebben we vorig jaar het succes al gemerkt dus daar verwachten we gegarandeerd resultaat van!      
 
 
 
 
 
ANDERE MOGELIJKHEDEN BIJ HET TISZA MEER 
Onze gidsen kunnen u ook interessante plekken laten zien in de omgeving van het Tisza Meer en het Hortobagy Park. Er zijn een massa visvijvers in de buurt waar talloze watervogels, reigers, sternen en andere soorten te fotograferen zijn.U bekijkt rustig met onze gastheer en gastvrouw waar u heen wenst en maakt samen een plan op.       
 
 
 
 
 
NOG MEER MOGELIJKHEDEN... 
Rondom Puszta Eldorado hebben we veel nestkasten opgehangen  waarvan nu al Steenuilenkasten bezet zijn. Ook daar zullen mogelijkheden voor zijn. In de visvijver van het park is regelmatig een Otter gefotografeerd die komt eten! Wie weet komt u hem tegen.Ook aan de visvijver zal een klein plasdras gebied worden aangelegd voor reigers en steltlopers. Op het terrein heeft vorig jaar simpelweg een Draaihals gebroed in een nestkast. Gewoon tijdens uw ochtendkoffie even zitten... Mogelijkheden genoeg dus om alles uit te proberen.       
 
 
 
 
BELANGRIJK: 
WAT IS EEN TESTREIS EN WAT IS PROEFDRAAIEN?
We bieden u dit jaar dus een formule aan waarbij u als fotograaf in onze nieuwe hutten en fotoplekken kan proefdraaien aan voordelige testprijzen. U krijgt het voordeel maar we verwachten daarvoor ook een kleine wederdienst.We hebben onze nieuwe fotoplaatsen nauwkeurig uitgezocht en de hutten zijn gebouwd volgens de gekende Han Bouwmeester normen, heel professioneel, met glas en uitgekiend om de beste standpunten te hebben. Nu dus volledig in eigen beheer, zonder tussenpersonen, wat u alleen maar ten goede komt.Natuurlijk moet de natuur en de vogels nog wat wennen aan deze nieuwe situatie en is resultaat nog niet 100% gegarandeerd. Hoewel we hoge verwachtingen hebben, kunnen alleen testfotografen hier de ware inschatting geven van hoe goed de plek echt is en hoeveel soorten er komen. Daarom bieden we dus een testjaar aan waarbij u de hutten en plekken tegen veel interessantere prijzen krijgt aangeboden. Uiteraard is het voor ons van groot belang dat we een goed beeld krijgen van de mogelijke resultaten. Daarom vragen we aan testfotografen om hun mooiste beelden ter beschikking te stellen van Puszta Eldorado en Wildpix. Uiteraard worden deze enkel gebruikt ter promotie en steeds met naamsvermelding! Ook vragen we u graag om uw feedback over de nieuwe fotosituaties, om ze eventueel nog te verbeteren.Een kleine wederdienst dus maar u heeft natuurlijk het grootste voordeel.
We doen er alles aan om zoveel mogelijk de dieren en vogels te lokken, maar u moet goed beseffen dat een testsituatie betekent dat misschien niet alles werkt zoals gehoopt en resultaat niet kan gegarandeerd worden.Dat neemt niet weg dat u voor deze interessante prijsoptie ook heel veel geluk kan hebben en prachtige beelden kan maken, het is een kwestie van durven proberen.
 
 
 
PRIJS
per fotodag vanaf 2 personen:   € 100 per persoon
Single supplement: + € 25 / dag     
 
Inclusief: 
•logies in bungalow / chalet / puszta hut  
•vol pension  •alle beschikbare fotohutten en plekken  
•vervoer van en naar de hutten      
 
Exclusief: 
•huurauto  
•transfer van en naar luchthaven door gastheer ( + €80 retour per 3 personen )  
•eigen inkopen van eten of restaurant ter plaatse  
•uw eigen vervoer/vlucht naar Hongarije.  
•eigen andere uitgaven ter plaatse  
•uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen    
 
Prijs per dag enkel logies zonder fotohut: € 70 pp 
Prijs per reisdag  aankomst/vertrek: €40 pp   
 
 
Meer informatie
 
BOEK NU !
 
 
 


 
Vogelspot agenda

Januari
Zeearenden en Imperial Eagles zijn te bekijken vanuit de schuilplaats. Ook bij het voerstation komen ze regelmatig langs.
Tevens het rust gebied van een populatie 300 Ransuilen.
De Spechten en Winter Zangvogels bezoeken regelmatig het voerstation.
IJsvogels en Roerdompen zijn actief op de bevroren meren.

Februari
Zeearenden en Ransuilen zijn rond de schuilplaats en voerstation te vinden.
De Spechten en Winter Zangvogels zijn regelmatig bezoekers van de voederplekken.
IJsvogels zijn nog steeds actief op de bevroren meren. 
 
Maart
De Appelvinken zijn zeer actief te bekijken vanuit de schuilplaats
Vanuit de visvijver schuilhut een mooi zicht op Eenden en Ganzen.
De eerste Reigers en Lepelaars komen aan.
De voerplekken worden druk bezocht.  

 
April
De eerste Hop vogels arriveren.
Terugkeer van de Zangvogels in grote getalen.
Tegen het eind van de maand arriveren de Roodpoortvalken.
In het midden van april zien we regelmatig de grote Trap.

Mei
De Scharrelaar is erg actief bij de toren schuilhut.
Grote getalen Zangvogels en vele soorten Reigers
Er komen veel vogels naar de drinkplaatsen.
De Bijeneter laat zich rond het midden van de maand zien.

Juni
De Bijeneters zijn erg actief.
De Scharrelaar voedt zijn jongen.
Er zijn veel verschillende vogels rond de drinkplaatsen. 

Juli
De Wit wang sternen voedt zijn jongen.
Goede mogelijkheden voor landschapsfotografie op het Tiszameer.
Er is veel activiteit rond de drinkplaatsen.

Augustus
Op de drooggevallen visvijvers kun je de Zwarte ooievaar bewonderen.
Vanuit de schuilhut zien we bij de drinkplaats vele ongewone bezoekers.

September
De migratie gaat hard, veel ongewone vogels te zien rond de drinkplaatsen en bij de schuilhutten zoals de Noordse nachtegaal en de Kraanvogel.
Rond de drooggevallen visvijvers en bij de geoogste velden zijn vele Reigers en honderden Zwarte ooievaars te zien.
De herfst krokussenbloei Natuurfotografie.

Oktober
De Ganzen die zich verbergen rond de wateren zijn een aantrekkelijke prooi voor de Europese Zeearenden.
De herfst krokussenbloei natuurfotografie.

November
De vogels beginnen de voerplaatsen te bezoeken.
De eerste Uilen komen op de rustplaatsen.
De Europese zeearend bezoekt de voerplaatsen.

December
Zeearenden beginnen de schuilplaatsen en voederplekken te bezoeken.
Groot aantal Ransuilen in het rustgebied.
De Spechten en winter zangvogels zijn regelmatige bezoekers van de voerplekken
De Sperwer is regelmatig te gast. IJsvogels zijn al actief op de meren.