ONTDEK EN ERVAAR HONGARIJE  periode gehele jaar
Een reis door Hongarije laat u kennismaken met: cultuur, ongerepte natuur, lekker eten en is als een ontdekkingsreis met veel zonneschijn en een aangename warme temperatuur. De Hongaarse cultuur heeft vele talen verrijkt met woorden als poesta, paprika en goulash, maar pas als je zelf een bezoek brengt aan dit bijzondere land, leer je de betekenis van die woorden kennen.
 
14 daagse Rondreis Oost en Zuid Oost - Hongarije inclusief Boedapest
Ontdek het veelzijdige, nog onontdekte Hongarije, waar u het jachtige alledaagse leven snel vergeet. U reist langs twee accommodaties van Nederlandse eigenaren en maakt een 2-daagse reis om het magische Boedapest te ervaren.

Prijs per persoon bij 4 personen € 341     voor / naseizoen 20% korting € 273  

Prijs per persoon bij 2 personen € 393     voor / naseizoen 20% korting € 315   prijzen zijn voor het jaar 2015
Inbegrepen
  • Verblijf bij Puszta Eldorado (6 nachten), Boedapest (1 nacht), Oázis Tanya (7 nachten)       
  • Treinretour Boedapest, inclusief vervoer naar het station
  • Toeristenbelasting                
  • 14x Ontbijt
  • Welkomst drankje bij Puszta Eldorado en Oázis Tanya   
  • 2 Fietsen huur 2 dagen
  • Poesta safari
  • Uitgebreide informatie over de streek waar u verblijft
  • Routebeschrijvingen van de wandel en fietstochten

14 daagse Oost en Zuid Oost - Hongarije inclusief 2 dagen Boedapest

Rust, ruimte, een warm persoonlijk onthaal en culinaire verwennerij staan hoog in het vaandel. De accommodaties zijn gelegen in mooie natuurgebieden waar u heerlijk kan fietsen of wandelen. Veel culturele uitstapjes mogelijk!  
Verblijf op basis van 2/4-persoons bezetting per appartement bij
•  Puszta Eldorado - Tiszagebied – Noord Oost Hongarije
•  Oázis Tanya - Poesta – Zuid Oost Hongarije

•  Hotel- Boedapest – centrum
Uiteraard is de rondreis naar uw eigen wensen aan te passen. Route volgorde is op basis van beschikbaarheid. Het vervoer naar Hongarije is voor uw eigen rekening, als u met het vliegtuig komt adviseren wij u een auto te huren. Daarbij kunnen wij u ook helpen.
Het programma
Dag 1 – 7 De reis begint in het Tiszagebied, beschermd water-natuurgebied dat zonder al te veel beperkingen toegankelijk is. U verblijft bij Hellen en George Streur in één van de sfeervolle vakantiehuizen gelegen in hun kleinschalig, maar ruim opgezet, vakantiepark Puszta Eldorado. Wandel- en fietsmogelijkheden zijn hier in overvloed. Een mooie rit langs of een boottocht over het Tiszameer maken. Genieten op een van de vele stranden of actief bezig zijn met een zeilbootje, surfplank of parasailen. Dit en meer is ook te huur. Na uw activiteiten kan het zwembad voor verkoeling zorgen en kunt u genieten van een drankje en/of authentiek Hongaars hapje op het terras waar Wi-Fi aanwezig is!   Dag 4 vertrek u met de trein naar Boedapest. Op eigen gelegenheid verkent u de stad. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. Het is een schitterende stad met monumentale gebouwen, indrukwekkende pleinen, mooie parken en boeiende musea. Deze stad is beroemd om de badhuizen. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven in Boedapest! Denk alleen al aan de traditionele koffiehuizen waar niet alleen de koffie maar ook het gebak heerlijk is. U verblijft één nacht in een mooi Hotel gelegen in het centrum. Aan het einde van dag 5 gaat u terug naar Puszta Eldorado.

 
Dag 8 – 14  U vertrekt naar het zuiden van Hongarije (170 km). Hier vindt u Oázis Tanya, idyllisch gelegen in een beschermd natuurgebied en tegen de poesta. Hier hebben Theo en Tineke van Heijningen enkele jaren geleden de kleine Camping Oázis Tanya overgenomen. U verblijft in een comfortabel ingericht appartement. Het leuke van een camping is de gastvrije sfeer. Wandelen via routes, zwemmen of gewoon luieren in een hangmat. In de Tanya (boerderij uit 1830) kunt u genieten van authentieke Hongaarse maaltijden, klaargemaakt met streekproducten door Tineke. Op een van deze dagen gaan we met de Jeep op Poesta safari. Waarbij ontmoetingen met reeën en hazen en vele vogelsoorten zoals Bijeneter en Scharrelaar regel zijn. Kortom een heerlijke plek om iets te beleven en tot rust te komen.