Dagtrips en workshops      
Puszta Eldorado heeft een shop waarin u uitgebreid informatie kan vinden over alle dagtrips en de vele verschillende mogelijkheden. Uw gastheer of gastvrouw voorziet u graag van deze informatie en reserveren voor u als dat nodig is.
Puszta Eldorado ligt in de buurt van de Tiszarivier (5km) het Tiszameer (15km), natuurreservaat Hortobagy (40km), het Bukgebergte (90km) en in de steden driehoek Eger, Szolnok en Debrecen. Hier zijn tal van verschillende dagtrips en vermaak te vinden.
 
Het Tiszameer is het tweede meer van Hongarije. Hier is volop waterplezier mogelijk als kajakken, waterfietsen, zwemmen, rondvaarten over het meer, en vissen. Motorvervoer zoals waterskiën, jetski's en speedboten zijn toegestaan. Er zijn natuurwandelpaden bij en over het meer. Om het Tiszameer heen is een lange fietsroute van ongeveer 70 km lang. Op routes zijn uitkijktorens geplaatst en u komt regelmatig eet- en drinkgelegenheden tegen.
 
Er zijn stranden  aan de oevers van de Tisza gecreëerd waar vandaan u in de Tisza kan zwemmen. De stranden zijn van zand of gras en hebben activiteiten gecreëerd zoals waterfietsen, jetski's, parasailen en glijbanen. Op deze stranden zijn strandstoelen te huur. In de schaduw onder een boom is het hier heerlijk vertoeven.
 
Enkele voorbeelden van dagtrips mogelijkheden:
 
Aqua zwemparken
In de omgeving zijn in Szolnok, Debrecen en Hajduszoblozló grote aqua zwemparken. Ze hebben grote en kleine, binnen en buiten zwembaden met vele verschillende glijbanen, U kunt zich hier laten verwennen met een massage of schoonheidsbehandeling. Ze hebben sauna's (Fins, stoom, infrarood) en een fitness-hal.
 
Thermaalbaden
De omgeving is rijk aan thermaalbaden met geneeskrachtig water voor o.a. reuma. De opbouw is erg verschillend. De een is modern en groot de ander klassiek en klein. Er zijn massagesalons, sauna's en zwembaden of aqua parken bij. In de shop van Puszta Eldorado kunt u alle informatie over de verschillende thermaalbaden vinden.
 
Workshop pottenbakken

Museum keukengerei en beelden Zapp is een bekende kunstenaar / beeldhouwer in Hongarije. Daarnaast verzamelt hij antiek keukengerei. Van zijn huis heeft hij een museum gemaakt. U kunt deze bezichtigen (op afspraak).
 

Huifkartocht over werelderfgoed Hortobagy
U maakt een lange huifkartocht over de poesta met authentieke Hongaarse paardenshow. 
                                                                                                                                                          
                                                                                                                                                                       Paarden en pony's verhuur
Diverse maneges waar u pony of paard kunt rijden. Bent u een ervaren rijder dan zijn er mogelijkheden om vrij te rijden over de poesta.
 
Kartbaan Cora ring
Deze kartbaan is 500 meter lang. Het is ongeveer 3-4 meter breed. Er zijn twee soorten karts: een volwassene van 8 pk en een kinderkart van 6 pk. De kinderkart is te gebruiken door kinderen vanaf 5-6 jaar. Doordeweeks: 11:00-21:00 Weekeinde: 10:00-21:00

Kegelen Kunhegyes
 
Robin Kaland Sziget
Het park ligt in een baai van de Tisza en kent meerdere touwbanen met meer dan 140 elementen. Verder kan men er boogschieten, waterspelen en lekker wandelen. Dit park is gebouwd op een eiland.

Tisza-tavi élmények
Europa's grootste zoetwaterbassin, geopend in 2012. Hier kunt u de wereld van het Tiszameer onder water beleven. U staat in een glazen tunnel en om u heen zwemmen de vissen. Buiten kunt u een lange wandeling maken langs en over het water.

Koninklijk paleis Gödöllő
Het paleis is een van de grootste barokke kastelen van Hongarije. Het werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het paleis is vooral bekend als het zomerpaleis van Keizerin Elizabeth (Sissi) en Keizer Frans Joseph. De keizerin verbleef hier vaak om de rust te zoeken en even weg te zijn van de hectiek aan het hof in Wenen. Het paleis kent een museum waarin nog vele kamers zijn zoals deze door Sissi zijn gekend. Daarnaast is er nog het barok theater en in de tuin staat nog een paviljoen, deze is herbouwd en binnenin zijn de portretten te zien van alle leiders en koningen van Hongarije.

Oude wijnkelders Stad onder de stad Eger
Onder het paleis van Eger ligt een groot wijncomplex. Het is gebouwd in de Turkse tijd. Ongeveer 10% van de wijn die verbouwd werd tussen Gyöngyös en Moekatsjeve (Oekraïne) werd er opgeslagen. Dat was per jaar ruim 10 miljoen liter. De kelders zijn ongeveer 3 kilometer lang, de rondleiding toont 700 meter. Het is er altijd 12 graden, dus bij een bezoek kan warme kleding worden aanbevolen. Tijdens de rondleiding wordt de geschiedenis van de stad verteld.

István Dobó kasteel museum (Eger)
Het fort van Eger is een van de drukst bezochte attracties in Hongarije. Dit fort is gebouwd rond 1248 rond een romaneske kathedraal. Het is daarna uitgebouwd, de kathedraal is verdwenen en er kwam een bisschoppelijk kasteel. Beroemd is de burcht door de aanval van de Turken in 1552 die de 2000 bewoners afsloegen dankzij de genialiteit van de verdedigers (is te lezen in het boek "de sterren van Eger"). Dit is nu te zien in de 3D bioscoop. In het fort is een museum die de geschiedenis van de burcht vertoont, een geld museum, een galerie met werken uit Hongarije, Nederland, Oostenrijk en Italië, de ondergrondse gangen (met rondleiding), een wassenbeeldenmuseum waarin de sterren zijn opgesteld en de massieve sarcofaag van István Dobó en een tentoonstelling van wapens en volkskunst- en dracht. In het hoogseizoen zijn er allerlei evenementen.

Minaret Eger
De minaret van Eger is het meest noordelijke monument in Europa van de turkse bezetting. De minaret is gemaakt van zandsteen. De toren is 40 meter hoog en via een gedraaide trap met 97 treden kan men boven komen. Bovenop de balustrade is een zeer mooi uitzicht over de stad en omgeving. Bovenop de minaret staat zowel een kruis als een maan.

Dierentuin Pusztai Állatpark Hortobágy
Dierentuin met vooral originele dieren uit Hongarije.      
                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                            Vogel ziekenhuis Hortobágy
Het vogelreservaat, waar de kleine en grote reiger, de lepelaar en de zwarte ooievaar en enkele zeldzame valken tot de vaste bewoners behoren.
Hortobágy ligt op een grote trekroute en er worden veel vogels gevonden. Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken, leren wat de gevaren zijn voor vogels en hoe deze gevaren te voorkomen.
Grotten in Aggteleki Nemzeti Park
Het is het eerste nationale park van Hongarije. De beroemde grotten in dit gebied zijn Werelderfgoed. Er zijn meerdere grotten in dit gebied: Baradla grot (de grootste), Ráckóczi grot en Imre Vass grot zijn te bezichtigen zonder afspraak; Béke grot, Meteor grot en Kossuth grot zijn op afspraak.