Verscholen in Jász-Nagykun-Szolnok County, in de Noordelijke Grote Laagvlakte regio van Centraal- Hongarije ligt het dorp Tiszagyenda met 1077 inwoners.
 
Tiszagyenda ligt
  • aan de uiterwaarden van de Tiszarivier ·          ·         
  • 5 km vanaf de Tiszarivier
  • 15 km vanaf het Tiszameer
  • in de driehoek van de steden Eger, Debrecen en Szolnok
  • de natuurparken Tisza-tö, Hortobagy en Bukki zijn bereikbaar
 
De natuur in dit gebied is nog ongerept, dit pittoreske dorp ademt de  sfeer van lang vervlogen tijden. Tiszagyenda is nog puur, onontdekt en niet opgenomen in de folders van de internationale touroperators. In dit authentieke dorp is vanaf 2012 het kleinschalige vakantiepark Puszta Eldorado gebouwd. De inwoners waren blij verrast met de komst van dit park. Verbaast u niet dat alle bewoners vriendelijk jonapot (goededag) zeggen of naar u zwaaien.
 
Er zijn 3 kleine supermarkten waar de eerste levensbehoeften te koop zijn.  De slager, banketbakker en ijscoman komen één keer per week met hun winkel langs de deur. Tiszagyenda is volop in beweging. Begin 2014 wordt er een restaurant en een tennisbaan met atletiekbaan geopend.
 
Tiszagyenda is goed per openbaar vervoer bereikbaar. Er gaan regelmatig bussen naar Kunhegyes, Szolnok en Karcag, ook op zondag.